Si has entrat a llegir aquest article, molt probablement és perquè et preguntes com vendre un pis. Darrera d’aquesta pregunta, també s’amaguen tot un seguit d’interrogants molt habituals, i que provoquen incertesa entre els propietaris que es disposen a vendre el seu pis: quin és el preu més idoni per vendre?, com agilitzar el procés?, quin és el millor moment per efectuar la transacció?, com procedir amb seguretat i garantia? En aquest article, entrarem a respondre totes aquestes qüestions.

 

Vols vendre un pis?

   

  Com vendre un pis amb èxit?

  Un dels neguits més comuns entre aquelles persones que volen vendre una propietat és com aconseguir que el procés s’agilitzi, que la propietat no es cremi, i que es pugui dur a terme la venda d’una manera ràpida i sense massa entrebancs. Tanmateix, un cop presa la decisió de venda el desig de tot propietari és que la venda es realitzi de la manera més eficient i segura possible, en les millors condicions, i amb els mínims maldecaps.

  Tal com dèiem al nostre anterior article, a Gènion Immobles sovint ens trobem amb propietaris que ens demanen: “vull vendre el meu pis al millor preu, i vull que sigui un procés ràpid i sense entrebancs. Serà possible?”. Nosaltres t’ajudarem a aconseguir-ho, oferint-te un servei de comercialització integral, altament eficient i garantint-te que s’arribarà al millor acord possible.

  Com vendre un pis per immobiliària?

  La venda d’un pis mitjançant una agència immobiliària, sol seguir els següents passos:

  1. Elecció de la immobiliària més adient per a vendre el pis: que sigui especialitzada en compravenda i amb professionals de qualitat, que ofereixi un servei integral d’assessorament i seguiment en tot el procés, que sigui recomanada i estigui ben posicionada, etc..
  2. Estudi de mercat i valoració del pis: valorar la propietat i establir el millor preu de comercialització possible, tocant sempre de peus a terra i pensant en un valor que de veritat pugui resultar realitzable. Prèviament, l’agència immobiliària t’haurà informat sobre despeses, impostos i implicacions fiscals derivades de l’operació.
  3. Posada a punt de la venda del pis: recopilació, estudi preliminar i comprovació de tota la documentació del pis, per evitar sorpreses i prevenir problemes. Preparació del pis per vendre, posant-lo a punt per tal de poder fer unes bones fotos o visita virtual, i deixant-lo ja preparat perquè en les visites presencials mostri la millor cara.
  4. Procés de comercialització del pis: centrat realment en el públic objectiu, amb la major difusió possible, amb els mitjans més idonis, sense cremar el producte, filtrant les visites i fent-ne el seguiment de forma ordenada i professional. En aquest procés, ja s’aniran valorant i negociant les possibles ofertes que es vagin rebent.
  5. Tancament de la venda del pis, contracte i escripturació: es negociarà i tancarà el millor tracte, en les condicions més favorables i amb la màxima seguretat. Aquest pas pot conduir directament a signatura d’escriptures, o més habitualment al graó intermig d’un contracte privat de compravenda o arres previ a l’escripturació. El contracte el redactarà l’agència immobiliària, que també supervisarà tot el procés i els mateixos documents notarials que es signin.

  Hi ha gent que també es pregunta sobre com vendre un pis sense immobiliària, i en aquest sentit no hi ha dubte que la venda es pot realitzar seguint un procediment similar a l’anterior, però amb majors dificultats, pèrdues de temps i molèsties, i també amb menor seguretat quant a l’obtenció d’un bon resultat. A banda d’una comercialització professional, tot el procés i el seu tancament va acompanyat d’un seguit de tràmits, gestions i comprovacions que precisen el control i l’ajut de professionals que siguin especialistes a vendre, amb coneixements i experiència contrastada.

  És un bon moment, per vendre un pis?

  En aquests moments, alguns propietaris es plantegen si realment ara és una bona idea de posar el seu pis en comercialització, o bé esperar a veure què passa. Sense cap mena de dubte, si el teu pis és ben ubicat i té una distribució correcta o permet de fer-la, ara és un bon moment per vendre’l. Per bé que en aquests temps marcats per la pandèmia s’ha produït una frenada de vendes a les zones més deprimides i perifèriques, a les zones més ben valorades, cèntriques, d’expansió del centre o residencials de qualitat, el que s’ha vist és una acceleració de les transaccions i la continuïtat d’una recuperació de preus ja iniciada en aquests darrers anys. S’estan generant canvis que impulsen a la mobilitat, i per a les rendes mitjanes i altes ara és possible d’obtenir el finançament en unes condicions molt bones, que possiblement no es mantindran per massa temps.

  Recordar-te finalment que si vols vendre la teva propietat, a Gènion Immobles hi trobaràs la professionalitat i eficiència que necessites, per tal que l’operació es realitzi de la manera més avantatjosa, ràpida i còmoda. Per a més informació, pots posar-te en contacte amb nosaltres sense cap mena de compromís.