Ja ho teniu decidit i heu pres l’encertada decisió de comprar pis a Girona; començarà la recerca d’una marca molt ben posicionada: pisos Girona.  A l’hora de triar és molt important que tingueu en compte alguns elements que resulten clau, i a Gènion Immobles us hi ajudarem: 

Abans de comprar pis a Girona…

Abans de comprar un pis, sigui a Girona o a qualsevol altra ciutat, haureu de tenir en compte una sèrie de característiques que determinaran completament la compra. En el cas de comprar un pis a la nostra ciutat, us recomanem que pareu atenció a les següents qüestions:

 

Ubicació del pis

Resulta essencial, i és quelcom que no podreu canviar. En funció de les vostres necessitats actuals o futures, expectatives, disponibilitat i preferències, caldrà que trieu el barri o barris de Girona que més s’hi ajustin. La qualitat de les escoles de referència a cada barri és clau pels que teniu fills en edat d’escolaritzar; estar a prop de l’estació d’AVE pels que us desplaceu sovint a Barcelona, la proximitat de centres assitencials pels que teniu ja una certa edat, la centralitat pels que busqueu la comoditat de tenir-ho tot a prop, o les dotacions d’espais verds pels que voleu més contacte amb la natura.  

Per descomptat, la ubicació constitueix també un dels elements determinants dels preus, i un mateix pis a Girona té preus molt diferents depenent del lloc. A Gènion Immobles, venem pisos als millors barris de Girona.       

 

Orientació, vistes i alçada

Són uns altres dels elements que tampoc podreu canviar, i una aspecte molt important que cal tenir en compte en la vosta recerca per comprar pis a Girona. 

L’orientació sud mirant a migdia és la que resula sempre més valorada; us garanteix més hores de llum i sol, amb el corresponent estalvi energètic. Especialment interessant per a la zona de dia, de vegades no ho és tant per a la zona de nit, que si mira cap al nord no es reescalfa a l’estiu.  Un pis amb una orientación sud / nord serà també una tria correcta, i una cantonada encara millor.  

Les orientacions est i oest també poden resultar idònies, i amb una combinació de les dues tindreu sol de matí i també de tarda. L’orientació 100% nord és sens dubte la menys popular, només apreciada pels que no els li agrada el sol, o bé si es veu compensada per unes vistes excel.lents. 

Les vistes són essencials, i tot sovint venen determinades per l’alçada. No és el mateix que el vostre pis a Girona tingui al davant una plaça o un parc públic, o que tingui al davant la façana d’un altre edifici en un carrer estret. També pot tenir la seva compensació, com per exemple trobar-se ubicat en un punt emblemàtic del Barri Vell de Girona. 

 

Mides, forma i espais interiors

És essencial de tenir-ho clar en la vostra recerca de pisos Girona. Segons les vostres necessitats d’espai i ocupació del pis, habitacions, banys, etc., us convindrà una mida o una altra. Si voleu uns espais oberts o uns altres de més compartimentats, us convindrà una distribució tipus loft o una de convencional. Si voleu terrassa gran potser la millor elecció serà un àtic, i un dúplex si voleu viure a dos nivells. Els que busqueu un pati o jardí, us haureu de concentrar en les plantes baixes. 

Tenir en compte que les superfícies de vegades les podrem fer créixer, per exemple en pisos de sostre alt generant entresolats, o tancant parcialment terrasses o porxos si la normativa ho permet. 

 

Qualitats i estat de conservació

Una més alta qualitat o qualitats més bàsiques influeix també en el preu, en el confort i en la durabilitat del pis a Girona que us voleu comprar. L’estat de conservació determinarà que hi pugueu entrar tal com está (pisos nous o en bon estat), o bé que s’hi hagin de realizar unes obres de reforma i condicionament, el cost i viabilitat de les quals cal tenir molt clar. Per aquests casos, a Gènion Immobles us les podem donar calculades i evitar-vos sorpreses. 

 

Disponibilitat de plaça d’aparcament al mateix edifici

Disposar de plaça d’aparcament al mateix edifici és un requeriment de comoditat, i també afecta al valor mateix del pis que compreu. De vegades, si voleu comprar pis al Centre Històric i Barri Vell de Girona, us resultarà difícil per no dir impossible d’aconseguir una plaça d’aparcament al mateix immoble. Aleshores, cal tenir com a mínim alternatives viables que estiguin com més a prop possible. 

 

Conjunt de l’edifici i espais comunitaris

L’edifici és el context del pis, i que el mateix pis a Girona estigui en un edifici o en un altre en canvia el seu valor, la seva comoditat d’ús, les seves despeses de manteniment i també la possible rendibilitat i creixement de valor futur. Un edifici a Girona nou o renovat i amb els serveis comuns i inatal.lacions al dia, no és el mateix que un edifici vell, amb obres pendents i instal.lacions comunitàries obsoletes. 

Com siguin els espais comunitaris, també és un assumpte a tenir en compte en la vosta tria. Si resulten proporcionats serà millor, i que comptin amb  jardí o piscina comunitària farà que us resulti ideal si teniu nens petits. … o bé que generi unes despeses extres inassumibles en altres casos. 

 

Veïnat

Qui sigui i com sigui la gent que viu o pot viure a l’edifici, és quelcom molt important a tenir en compte en la vostra recerca: amb els veïns compartireu les zones comunes, les despeses, les decisions sobre l’immoble i la convivencia diària. Que els habitatges siguin de similar condició i mides marca una certa homegeneïtat en els residents, que els veïns siguin propietaris o llogaters no és el mateix, que la major part dels veïns siguin gent gran o jove sovint comporta una diferent predisposició a canvis i renovacions.