Si esteu pensant en com vendre una casa de la teva propietat, els següents consells us seran de molta utilitat i us guiaran en aquest important procés per aconseguir la solució més exitosa. Recordeu que, a Gènion Immobles, podem podem acompanyar-vos en tot el procés de vendre una propietat, oferint-vos un assessorament integral i personalitzat.

A l’article d’avui ens centrarem en determinats aspectes de la venda d’una casa, però, si teniu un pis en propietat, podeu consultar el nostre anterior post sobre com vendre un pis de manera fàcil i ràpida.

 

Vols vendre una casa?

  Consells per vendre una casa

  Si us pregunteu com vendre una casa ràpid, el primer que heu de tenir sempre present és que cal aconseguir que la propietat que es vol vendre destaqui i es diferenciï de la resta. D’aquesta manera, s’agilitzarà el procés de venda, es reduiran els costs i es maximitzarà el benefici.

   

  Passos per vendre una casa

  Existeixen moltes formes de vendre una casa, però, habitualment, els passos a seguir són els següents:

  1. Valorar la propietat i estudiar el mercat: el primer pas és valorar la propietat de forma realista i establir el millor preu de venda possible. Per això, serà important tenir en compte aspectes de la mateixa propietat (estat de conservació, mides i característiques de l’immoble) i altres factors externs que la condicionen (ubicació, el veïnat, la mobilitat o els serveis pròxims). També s’haurà d’analitzar la situació actual del mercat immobiliari, de la qual us en detallem alguns aspectes més endavant.
  2. Conèixer totes les despeses derivades de la venda: és important remarcar que no es coneixerà el resultat real (benefici o pèrdua) de la venda de la casa, fins que no s’hagi fet un càlcul i projecció de les despeses i impostos que es generaran. Tingueu present que una agència immobiliària com Gènion Immobles, us podrà assessorar sofre totes les despeses, impostos i conseqüències fiscals derivades de la venda.
  3. Preparar la casa per vendre-la: de vegades serà necessari fer un repàs general a l’habitatge, especialment tenint en compte una bona neteja, i si convé també algun repàs de pintura o petita reparació. En preparar la casa per vendre-la, també és molt important tenir tota la documentació ordenada i a punt (plànols, escriptures, cèdula d’habitabilitat, certificació energètica, etc.).
  4. Escollir l’oferta de compra que més convingui i arribar a un acord: si l’operació es realitza a través d’una agència immobiliària, aquesta s’encarregarà de comunicar les ofertes que hagi rebut per l’habitatge, oferirà l’assessorament necessari i també s’encarregarà de negociar els termes de la venda. Un cop triada l’opció més convenient i tancat el tracte, normalment es procedirà a signar el contracte d’arres.
  5. Signar l’escriptura de compravenda de la casa: finalment, el moment més definitiu del procés de venda d’una casa, serà signar l’escriptura de compravenda. Aquesta signatura normalment es realitzarà davant del notari que hagin triat els compradors. L’agència immobiliària que hagi gestionat la venda vigilarà tots els tràmits i hi serà present, per tenir la seguretat que tot és en ordre i es fa segons els termes acordats.

   

  Com mostrar una casa per vendre

  Cal tenir en compte que la compra d’una casa, és en gran part una decisió emocional. Per això, quan pensem en com mostrar una casa per vendre és molt important tenir cura de les sensacions i les percepcions dels futurs compradors.

  També s’ha de facilitar als visitants la possibilitat d’imaginar-se com serà la seva futura propietat: com s’aprofitaran els espais, com es disposaran els mobles o com serà la decoració. Per això, és recomanable que les estances siguin espais neutrals i no estiguin plenes d’objectes personals com fotos o altres elements.

  Posar l’accent en les fortaleses, en allò que fa especial la propietat i que li dóna un valor afegit serà clau per destacar la vostra casa per sobre de les altres. Per exemple, que el terreny sigui cantoner, que la casa tingui una bona alçada del sostre, que compti amb uns acabats especials, amb un sistema de climatització sostenible, etc. Tots són trets diferenciadors que, si es saben remarcar i posar en valor, han de marcar la diferència.

   

  És un bon moment per vendre una casa?

  En un context marcat per la crisi sanitària, són molts els propietaris que es pregunten si ara és un bon moment per vendre una casa. Sense cap mena de dubte que ho és: la pandèmia ha posat en valor els habitatges unifamiliars, molt més segurs i amb espais lliures exteriors privats. També l’extensió del teletreball i les seves fórmules mixtes juga a favor de la venda de cases: ja no és necessari viure a poca distància de l’oficina, i en ser superior el temps que la gent passa a les seves llars, es valora més que aquestes siguin espaioses, amb llum i sol, zones enjardinades o proximitat a la natura.

  En tot cas, si esteu pensant a vendre una casa, el més recomanable és que contacteu, com més aviat millor, amb una agència immobiliària de la vostra zona, ja que us podrà assessorar sobre els aspectes més importants a tenir en compte a l’hora de plantejar i vehicular la venda.

   

  Ven la teva casa amb les màximes garanties d’èxit

  Tal com comentem, posar-se en mans d’una immobiliària pot agilitzar i optimitzar la gestió de venda, fent-la més eficient i ràpida. En aquest sentit, disposar d’una agència professional i de proximitat com Gènion Immobles us garanteix la màxima satisfacció, comoditat i seguretat. El nostre equip d’experts en la venda de propietats, us oferirà un servei integral i totalment a mida per tal que l’operació sigui tot un èxit. No dubteu de contactar amb nosaltres per a més informació!