Quins són els barris de Girona més valorats? En el post d’avui us parlem de les diferents zones de la ciutat i del seu particular encant.

Per què viure a Girona?

Girona és sens dubte una ciutat que està de moda, i viure a les millors zones de Girona una bona idea que cada vegada té més adeptes. Al moviment dels locals, s’hi ha afegit l’arribada més nombrosa d’altra gent del territori, de la rodalia o de Barcelona, i també d’estrangers provinents d’altres països. 

 

Els habitants locals canvien d’habitatge i barri segons les diverses necessitats que tenen en les diferents etapes de la vida: un pis petit, un pis més gran, potser una casa en un barri residencial, i altra vegada retorn al centre quan es fan més grans. La gent de la rodalia, sovint impulsats per la comoditat de viure a la ciutat, amb més serveis i equipaments, una major oferta formativa, cultural, d’esbarjo, etc.. Els de Barcelona, sobretot pels preus més competitius i pels avantatges d’una ciutat petita, amb qualitat de vida i ben comunicada. Els estrangers per l’encant del Barri Vell i de la ciutat en conjunt, la ubicació privilegiada a prop de la Costa Brava i de Barcelona, i també per l’efecte crida que té la radicació a Girona d’alguns equips esportius, especialment ciclistes.

Els barris més buscats

 

Barri Vell i Les Pedreres

Sens dubte el barri de Girona estrella entre estrangers i alguns catalans de fora de la ciutat. Conjuga encant, oferta cultural i d’oci, originalitat  i també un ambient cada vegada més cosmopolita. Amb una comunitat forana de poder adquisitiu i cada dia més rellevant, s’hi pot viure perfectament en anglès sense massa limitacions.

 

Centre, Eixample i Devesa

Amb majoria de compradors locals, alguns que per motius pràctics i edat fan el retorn cap a la part central de la ciutat. També amb una presència cada vegada més important de compradors provinents de la rodalia o Barcelona, que n’aprecien especialment la comoditat. De totes maneres les transaccions a estrangers hi van agafant cada vegada més embranzida, sobretot quan es tracta d’una segona compra. 

 

Pericot i Migdia

També amb majoria de compradors locals, són barris de Girona molt apreciats entre parelles joves i famílies amb nens petits. Un entorn més descongestionat, amb serveis, equipaments, escoles, proximitat a la Universitat i molt bona mobilitat.

 

Montilivi, Palau i Montjuïc

Per pisos, però molt especialment per cases. Es tracta barris residencials de Girona molt ben valorats, amb equipaments esportius, profusió d’espais verds, tranquils i amb bona qualitat de vida. Moltilivi i Palau, a prop del centre, amb equipaments educatius de qualitat i al costat de la Universitat. Montjuïc, també a prop del centre, amb vistes, microclima especial i contacte amb la natura. Aquí els compradors són locals, catalans o estrangers, però no tant de la rodalia, que quan es traslladen a Girona prefereixen de fer-ho a barris del centre o a prop del centre.

 

Sant Daniel i barri de les cases blanques de Sant Narcís

Més petits i potser una mica menys coneguts, són dos barris de Girona realment molt valorats i amb una clientela molt fidel de tota la vida, d’aquí i de fora, que un cop els ha descobert costa que els vulgui deixar.

Especialistes en els barris de Girona més valorats

A Gènion Immobles, la nostra oferta de cases i pisos a Girona es concentra precisament en aquests barris més valorats; és on tenim més propietats per vendre, i també més comandes de potencials compradors, tant locals com nacionals o internacionals.